Site logo

Please or Register to create posts and topics.

A kód, ami feltörte a hétköznapjaimat

Március elején vesztettem el az állásomat. Pontosabban nem vesztettem el, hanem “megszüntették a pozíciómat”. Nyolc év után. A marketinges csapat felét kirúgták egy Skype-hívásban. Öt másodperc alatt vége volt. Ott ültem a nappaliban, a telefonomat néztem, és nem tudtam felfogni. A feleségem még dolgozott, a kislányom meg az oviban volt. Én meg itt maradtam egy laptop meg egy bögre kihűlt kávé társaságában.

Az első két hét gyász volt. Sorozatokat néztem, ettem a kilókat, és délutánonként eljátszottam a gondolattal, hogy jelentkezem valahova. Aztán jött a számlák hete. Áram, víz, internet, hitel. A tartalékaink meg épp a feleségem fizetéséig tartottak ki. Valamit lépni kellett.

Egy régi kollégám dobott egy üzenetet este. “Figyu, próbáld ki ezt.” Mellékelt egy linket és egy szöveget: vavada promóciós kód. Nem ismertem az oldalt. Sosem játszottam online kaszinóban. A lóversenyen voltam egyszer, tíz éve. De azt írta, hogy “be kell írnod ezt a kódot regisztrációnál, és adnak egy bónuszt anélkül, hogy fizetnél”. Fizetés nélkül? Az már más tészta.

Megnyitottam az oldalt. Letisztult, fekete-arany színvilág. A regisztrációs mezőben ott volt a hely a kódnak. Beírtam azt, amit a kollégám küldött: valami random betű- és számkombinációt. A vavada promóciós kód működött. Kaptam egy alaptőkét – nem nagy összeget, olyan ötezer forint értékben –, amivel játszhattam anélkül, hogy egy fillért is befizettem volna. Először azt hittem, átverés. De nem. A rendszer tényleg jóváírta.

Az első este nem nyertem semmit. Elpörgettem a bónuszt egy nyerőgépen, és a nulla maradt. Nem csalódtam. Ingyen volt. A második este viszont másképp álltam hozzá. Nem a pörgetős játékokat választottam, hanem egy egyszerű rulett asztalt. Piros-fekete. Kötöttem magamhoz egy szabályt: csak a bónuszból játszom, a saját pénzemhez hozzá se nyúlok. Tíz percen belül a bónusz összeg megduplázódott. Akkor abbahagytam.

A következő napokban kitartó voltam. Minden este, amikor a kislányom lefeküdt, leültem a laptop elé. Ugyanazzal a vavada promóciós kód-dal új fiókot nem tudtam csinálni – a rendszer érzékelte, hogy már használtam. De megtaláltam a módját, hogy a meglévő bónuszaimat okosan használjam. Nem voltam kapzsi. Tíz-tizenötezer forintos nyereményeket gyűjtögettem. Apránként. A negyedik napon már volt a számlámon hatvanezer forint. A hatodik napon százhúsz.

De a fordulat nem itt jött. A fordulat az volt, amikor rájöttem, hogy ezt nem kell egyedül csinálnom. A feleségemnek nem szóltam az első héten. Aztán egy este, amikor a konyhában számoltuk a számlákat, odatoltam elé a telefonomat. “Nézd.” A Vavada egyenlegemet mutattam. “Ezt a semmiből csináltam. Egy promóciós kóddal.” Ő is szkeptikus volt. De amikor megmutattam, hogy a kifizetés már a bankszámlánkon van, elcsendesedett.

A legnagyobb tanulság számomra az volt, hogy a vavada promóciós kód nem egy varázslat. Hanem egy ajtó. Az ajtót neked kell kinyitnod. És ha már bent vagy, nem szabad elfelejtened, hogy miért jöttél. Én azért jöttem, hogy átvészeljük ezt az időszakot. És sikerült. Két hónap alatt, a játékból származó nyereményekkel plusz egy kis alkalmi munkával, kihúztuk addig, amíg nem találtam új állást.

Ma már senior marketinges vagyok egy másik cégnél. Nem játszom. De a böngészőmben még mindig ott a Vavada. Nem a pénz miatt. Hanem mert emlékeztet arra, hogy néha a legváratlanabb helyről érkezik a segítség. Egy baráti üzenetből. Egy kódból. Meg egy esti döntésből, hogy “na, most kipróbálom”. Nem kell hozzá szerencse. Elég egy kis bátorság és egy jó promóciós kód.