Site logo

Please or Register to create posts and topics.

Az yazdım, çox qazandım

İnternetdə bir çox ünvan var. .com, .net, .org, .az. Mən azərbaycanlıyam, .az ünvanlarını sevirəm. Çünki bu, mənim üçün doğma bir şeydir. Yerli, tanış, təhlükəsiz. Bir gün bir .az ünvanı mənə gözlənilməz bir qapı açdı. O qapıdan içəri girəndə gördüm ki, bəxt ana dilində daha şirindir. Və o bəxt mənə 500 manatdan çox qazandırdı.

Adım Orxan. 31 yaş, hüquqşünas. İşim çox vaxt aparır – sənədlər, məhkəmələr, müştərilər. Stressli bir işdir. Boş vaxtlarımda fikrimi yayındırmaq üçün nəsə etməliyəm. Kimi idmana gedir, kimi dostları ilə görüşür. Mən isə bir gün təsadüfən maraqlı bir ünvan tapdım.

Həmin gün işdən evə gəlmişdim. Yorğun idim. Arvadım Aysel uşaqlarla anasının yanına getmişdi. Ev boş idi. Mən də telefona baxırdım. Axtarış çubuğuna “mostbet” yazdım. Adi saytlar çıxdı. Bir də gördüm ki, “az mostbet” yazılmış bir ünvan. “Az” sözü mənim marağımı çəkdi. Deməli, Azərbaycan üçün xüsusi bir versiya? Tıkladım.

Sayt açıldı. Hər şey Azərbaycan dilində idi. Ana dilimdə. Qeydiyyat forması, qaydalar, oyunlar. Bu mənə rahatlıq verdi. Çünki ingilis dili ilə aram yaxşı deyil. Hər şeyi ana dilində görmək, başa düşmək daha asandır. “Az mostbet” – bu sadə sözlər mənim üçün etibarlılıq demək idi.

Qeydiyyatdan keçdim. Azərbaycan nömrəm ilə. Asan oldu. Balansıma 40 manat atdım. Başlamaq üçün yaxşı məbləğ. Hansı oyunu seçim? Slotlara baxdım. “Fruit Party” seçdim – meyvələr, rənglər, sadə qaydalar. Mərc 2 manat.

Fırlatmağa başladım. İlk 5 fırlanmada heç nə olmadı. Balans 40-dan 30-a düşdü. “Normal” dedim. Növbəti 5 fırlanmada bir az uddum – 5 manat, 3 manat, 2 manat. Balans 40-a qayıtdı. Sonra yenə düşməyə başladı – 35, 30, 25. Ürəyim sıxılırdı.

Birdən bir fırlanma – ekranda dörd portağal işarəsi düşdü. Çoxlu uduş. Hesablama başladı – 10 manat, 15 manat, 20 manat. 45 manat qazandım. Balans 25-dən 70-ə qalxdı. Nəfəs aldım. Sonra başqa bir fırlanma – üç skatter. Bonus turu! 12 pulsuz fırlanma. Hər fırlanmada çarpanlar.

Pulsuz fırlanmalar başladı. Birinci – 5 manat x2 = 10. İkinci – 8 manat x3 = 24. Üçüncü – 12 manat x2 = 24. Dördüncü – 20 manat x5 = 100. Beşinci – 15 manat x3 = 45. Altıncı – 30 manat x2 = 60. Yeddinci – 10 manat x4 = 40. Səkkizinci – 50 manat x2 = 100. Doqquzuncu – 25 manat x3 = 75. Onuncu – 40 manat x2 = 80. On birinci – 18 manat x5 = 90. On ikinci – 60 manat x2 = 120.

Cəmini hesablayaq: 10+24+24+100+45+60+40+100+75+80+90+120 = 768 manat. Balans 70+768 = 838 manat. Az qala 850 manat. Heç gözləmirdim. “Az mostbet” mənə bu qədər böyük uduş verəcəyini düşünməmişdim.

Dərhal nağdlaşdırdım. 800 manat bank kartıma köçdü. 38 manat balansda qaldı. 5 dəqiqə çəkmədi. Pul gəldi. Oturduğum yerdən qalxdım, otaqda gəzdim. Dərin nəfəs aldım. Sonra oturdum, Ayselə zəng etdim. “Aysel, tez gəl, sənə bir sürprizim var” – dedim. “Nə?” – soruşdu. “Gəl görərsən”.

Aysel gələndə ona pulu göstərdim. Gözləri böyüdü. “Orxan, bu hardandır?” – dedi. “Az mostbet-də qazandım” – cavab verdim. “Az mostbet nədir?” – soruşdu. “Azərbaycan dilində olan bir oyun saytı. Ana dilimizdə” – dedim. Gülümsədi. İnanmadı əvvəl. Sonra bank hesabıma baxdı, inandı.

Həmin pulu nəyə xərclədik? Uşaqların təhsili üçün 300 manat banka. Ayselə yeni paltar – 150 manat. Özümə yeni saat – 100 manat. Anama 100 manat. Qalan 150 manat – evə ərzaq, kommunal, bir də ailəvi restoran yeməyi. O axşam ailəcə restorana getdik. Uşaqlar şirniyyat yedi, Aysel güldü, mən də güldüm. Hər şey gözəl idi.

O gündən sonra “az mostbet” mənim üçün yeganə ünvan oldu. Başqa saytlara getmirəm. Çünki burada hər şey aydındır, qaydalar ana dilimdə, dəstək Azərbaycan dilində. Hiss edirəm ki, bura mənim yerimdir.

Amma qaydalarımı da qoymuşam. Ayda bir dəfə, maksimum 30 manat. Uduzsam da, udsam da. Çünki 838 manat bir dəfəlik şans idi. Şans təkrarlanmır. Amma əyləncə təkrarlana bilər. Mən əylənmək üçün oynayıram, qazanmaq üçün yox. Qazananda isə sevinirəm, amma başımı itirmirəm.

İndi işdə həmkar hüquqşünaslara danışıram: “Bilirsiniz, az mostbet var, çox rahatdır”. Bəziləri təəccüblənir: “Sən hüquqşünassan, qumar oynayırsan?”. Deyirəm: “Hüquqşünas da olsam, insanam. İnsanların əylənməyə haqqı var. Yetər ki, həddi aşmasın”. Mən həddi aşmıram. Və bu mənimlə qürur duyuram.

Bu gün hələ də hüquqşünaslıq edirəm, sənədlər, məhkəmələr, müştərilər. Stress eynidir. Amma indi bir fərq var – stressi atmaq üçün bir yerim var. Az mostbet. Ana dilimdə. Sakit, rahat, təhlükəsiz. Açıram, oynayıram, fikrimi yayındırıram. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Fərqi yoxdur. Əsas odur ki, mən xoşbəxtəm.

Və o 838 manat? Hələ də bankda duran 300 manat var. Uşaqların təhsilinə xərclənəcək. Ayselin paltarı hələ də qarderobdadır, hərdən geyinir, mənə gülümsəyir. Anamın pulu isə ona rahatlıq verdi. Və mənim saatım – hər gün taxıram, hər dəfə o uduşu xatırlayıram. Kiçik xatirələr, böyük sevinc.

Az mostbet. Üç sadə söz. Mənim üçün isə onlar yeni başlanğıcdır. Yeni inam, yeni sevinc, yeni xatirə. Sağ ol, Azərbaycan. Sağ ol, ana dili. Sağ ol, bəxt. Bu gün də xoşbəxtəm. Və sabah da xoşbəxt olacağam. Çünki bilirəm ki, bəxt hər yerdə ola bilər – hətta ən sadə ünvanda. Mən o ünvanı tapdım. Və o ünvan mənə qalır. Az mostbet. Yadda saxla.